Πέμπτη 25 Απριλίου 2013



 ΣΤΑΜΠΩΤΌ


       Καμιά φορά βαριέμαι να μετράω.Κουτάκια,κουτάκια και πάλι κουτάκια.Έτσι αποφάσισα (πριν αρκετά χρόνια) να ξεκινήσω ένα σταμπωτό.Και επειδή δεν είναι και πολύ του γούστου μου,έκανα έτη να το τελειώσω.(το είχα ξεχάσει και σ'ένα ντουλάπι...)     
     Κατάφερα τον προηγούμενο μήνα να τελειώσω αυτό το καρέ.Και ένας από τους λόγους που καθυστέρησα,ήταν η στάμπα του.Το κακό τύπωμα του καμβά δεν βοηθάει καθόλου τη ροή του κεντήματος.Αν πάλι θελήσεις να βγάλεις εσύ την άκρη,απλά την πάτησες γιατί θα βρεθείς αλλού και θα σου πάει όλο το κέντημα λάθος.
    Όταν αποφασίσετε να κεντήσετε σταμπωτό κέντημα,να πηγαίνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της στάμπας.Μην αλλάζετε τις διαστάσεις και τις αποστάσεις.Η αλήθεια είναι ότι στο τέλος θα έχετε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.
   Διαλέξτε το ομορφότερο σταμπωτό κέντημα και ξεκινήστε.
Άλλωστε,κάποιος άλλος μέτρησε τα κουτάκια για σας.

Καλή επιτυχία !!!!


Για τις φίλες του Φ/Β



Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΙΝΔΙΑΝΙΚΟ




               
     Ένα εύκολο σχέδιο σε γεωμετρικές γραμμές,απλό,λυτό και εντυπωσιακό.Μπορεί να γίνει τραβέρσα σε όποια διάσταση θέλετε  
τόσο στο μήκος όσο και στο φάρδος. Κρατώντας ένα μοτίφ και βάζοντας τη μικρή μπορντούρα γύρω γύρω έχετε ένα πολύ όμορφο πετσετάκι. Αλλάξτε τα χρώματα,τις διαστάσεις, τροποποιήστε το σχέδιο,για να έχετε  το δικό σας μοναδικό αποτέλεσμα.
     Το σχέδιο αυτό δεν χρειάζεται εμπειρία στο κέντημα.Είναι εύκολο με ευθείες γραμμές,επαναλαμβανόμενο ότι πρέπει για όσες 
ψάχνετε εύκολα μοτίβα. Κεντημένο σε καμβά Νο8 μπεζ χρώμα με διπλή κλωστή μουλινέ σε σταυροβελονιά. 

Βάλτε την αγάπη σας για δημιουργία !
Την αγάπη σας για το κέντημα !
Ξεκινήστε και καλή επιτυχία !


Για τις φίλες του Φ/Β
https://www.facebook.com/pages/O-la-lart/491518827546719?ref=hl

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΨΗΦΙΔΩΤΌ



        Ιδανικό σχέδιο για όσες θέλετε να κάνετε ένα εύκολο σχέδιο χωρίς πολύ μέτρημα,σε όποια διάσταση σας βολεύει σε όποιο μήκος σας βολεύει και το καλύτερο, σε όποιο χρωματικό συνδυασμό σας βολεύει,αφού απαιτούνται μόνο δύο χρώματα και ασημί ή χρυσή κλωστή.Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει, τροποποιήστε το σχέδιο ή κάντε ένα δικό σας,ταιριάξτε το με τα έπιπλά σας,με τα χαλιά σας ή (όπως κάνω εγώ) με τη διάθεσή σας.
        Πολύ εύκολο σχέδιο για αρχάριες.Δεν έχει ούτε αρχή,ούτε τέλος.Ξεκινήστε απ'όπου θέλετε και σταματήστε όπου θέλετε.Το συγκεκριμένο κέντημα είναι σε καμβά Νο8 με διπλή κλωστή μουλινέ και ασημί κλωστή σε σταυροβελονιά.
        Εύκολο,απλό και εντυπωσιακό !
        Καλή επιτυχία !!!