Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΚΛΑΣΙΚΟ Κ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΜΠΛΕ-ΑΣΗΜΙ




     
     Ο συνδυασμός μπλε με ασημί είναι κλασικός.Τον έχουμε δει σε βυζαντινά, σε παραδοσιακά και σε μοντέρνα σχέδια.Όσες από σας κεντάτε πολλά χρόνια,σίγουρα έχετε στη συλλογή σας τον συνδυασμό των χρωμάτων αυτών.
     
     Το σχέδιο που σας δείχνω σήμερα είναι πολύ απλό και πολύ εύκολο ακόμη και για όσες δεν έχουν εμπειρία στο κέντημα.
Σε μια πιο περίπλοκη εκδοχή,μπορείτε να αντικαταστήσετε την πλακέ βελονιά με χάντρες μακαρόνι ή να αλλάξετε την ασημοκλωστή με ασημί χαντράκια. 
     
      Πολλές φορές θέλουμε να συμπληρώσουμε σ'ένα κέντημα μια εύκολη μπορντούρα ή να γεμίσουμε κάποιο κενό. Ακολουθήστε το μοτίβο είτε όπως σας το δείχνω ή τροποποιήστε το κατά πως σας βολεύει και το κέντημά σας θα αλλάξει όψη.
  
    Φιλικές συμβουλές :
    Να φροντίζετε τα μάτια σας και τα χέρια σας.Μη κεντάτε πολλές ώρες συνεχόμενες.Να έχετε σωστό φωτισμό κατά την εργασία σας.Να ξεκουράζεστε, όση λαχτάρα κι αν έχετε να τελειώσετε γρήγορα το κέντημα.
   Καλή επιτυχία !!
   Καλές δημιουργίες !!!

Για τις φίλες του Facebook 

https://www.facebook.com/pages/O-la-lart/491518827546719?ref=hl
   

 

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΕΥΚΟΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΧΑΝΤΡΕΣ 



             Πολλές φορές θέλουμε ένα σχέδιο εύκολο αλλά ταυτόχρονα και εντυπωσιακό.Να μη μας κουράζει το μέτρημα και να τελειώνει γρήγορα.
      Για το σχέδιο που βλέπετε, θα χρειαστείτε καμβά στη διάσταση που σας βολεύει Νο8 ,χάντρες μικρές,χάντρες μακαρόνι και μεγάλη χάντρα σε σχήμα λουλουδιού.Με τη χρυσοκλωστή που θα επιλέξετε,κάντε 6Χ6 κουτάκια με πισωβελονιά (γαζί) και συμπληρώστε τις χάντρες όπως το σχέδιο. 
      Αν είστε αρχάρια στο κέντημα,να προσέξετε η μεγάλη χάντρα να είναι στο κέντρο του τετραγώνου και να φροντίσετε οι μικρές χάντρες να έχουν την ίδια φορά.
      Καλή επιτυχία !!!!!


Για τις φίλες του Facebook

https://www.facebook.com/pages/O-la-lart/491518827546719?ref=hl

  


 

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΜΙΝΙΑΤΟΥΡΕΣ




       Πόσες φορές μας έχουν μείνει κομμάτια από καμβά που περίσσεψαν από τα κεντήματα μας ή από λάθος υπολογισμό του καμβά που κάναμε ? Θυμάμαι να έχω στο συρτάρι μου ένα σωρό κομματάκια καμβά που θεωρούσα ότι είναι άχρηστα,δεν ήξερα τι να τα κάνω και πάνω που ήταν έτοιμα να "φύγουν",βρέθηκε μπροστά μου η ιδέα : κεντήματα μινιατούρες ! κεντήστε ότι θέλετε και παίξτε με τις τρέσες,τα λασέ,τις δαντέλες,ότι θα έρθει στο νου.Το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει και ο καμβάς θα αξιοποιηθεί κατάλληλα.Δημιουργήστε τις δικές σας μινιατούρες έργα τέχνης.
      

       Τα φύλλα που κέντησα είναι από την πλατεία της πόλης μου.Τα σχεδίασα με μολύβι στον καμβά, βρήκα χρώματα που ταιριάζαν μεταξύ τους, έραψα ένα κορδόνι γύρω-γύρω και έτοιμο το καδράκι μου.
       Μπορείτε να ζωγραφίζετε στον καμβά τα σχέδια που σας αρέσουν με μολύβι.Ακόμα και λάθος να κάνετε θα μπορέσετε εύκολα να το σβήσετε με γόμα.

     Κάντε τα δώρα σε αγαπημένα πρόσωπα ! στολίστε μικρές γωνιές του σπιτιού σας !κρεμάστε τα στους τοίχους σας.Μπορεί να είναι μικρά ,είναι όμως πολύ χαριτωμένα και φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τα χεράκια σας.

Καλή επιτυχία !!!!!

για τις φίλες του Facebook 

https://www.facebook.com/pages/O-la-lart/491518827546719?ref=hl