Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

 Η ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΚΑΡΕ 









         Γνωστή από προηγούμενη ανάρτηση η "Ζώνη της Θεοδώρας" την βλέπεται εδώ σε καρέ.Είναι κεντημένη  σταυροβελονιά σε καμβά Νο8 ,με διπλή κλωστή το mouline και μονή κλωστή το αμερικάνικο χρυσό.Εργόχειρο αρκετά δύσκολο,απαιτεί πολύ προσοχή στο μέτρημα,καθώς θα πρέπει να ενωθεί στις τέσσερις γωνίες με τον ίδιο τρόπο,αλλά και με πολύ χρόνο εργασίας στο γέμισμα του χρυσού.
      Το σχέδιο αυτό υπάρχει σε πολλές παραλλαγές ως προς τα χρώματά του,ο συνδυασμός που προτιμώ εγώ,πιστεύω ότι είναι ο πιο αρμονικός.
       Μικρά λαθάκια συγχωρούνται στο κέντημα,είναι απόλυτα φυσιολογικό να γίνουν,δεν είμαστε μηχανές, λάθη όμως που αλλάζουν τη συνολική εικόνα του κεντήματος, οι ενώσεις στις γωνίες κτλ.δε συγχωρούνται και είναι προτιμότερο να το ξηλώσετε παρά να το συνεχίσετε.
Εννοείται ότι όλα τα σταυρουδάκια θα είναι στην ίδια φορά.
      Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται μια κάποια εμπειρία στα κεντήματα με μέτρημα πριν το ξεκινήσετε.Είναι απαιτητική δουλειά που θα σας ανταμείψει με το καλύτερο αποτέλεσμα όταν το δείτε στρωμένο στο σπίτι σας.
Τολμήστε το !
Καλή επιτυχία !!
 Σας δίνω τα νούμερα των κλωστών : 814,310,Λευκό,780,676,801,640,414,932,321,699,740,907,826,χρυσό σκούρο,χρυσό αμερικάνικο.
  
ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ
     Τα χειροποίητα κεντήματα πρέπει να πλένονται πολύ προσεκτικά στο χέρι κ σε χλιαρό νερό και να σιδερώνονται ακόμα πιο προσεκτικά,από την ανάποδη πλευρά με χαμηλής έντασης σίδερο και με ένα πανί από πάνω.Αν δεν μπορείτε να το κάνετε,δώστε τα σε καθαριστήριο.Μη τα πλένετε στο πλυντήριο !!
  

Για τις φίλες του Φ/Β
https://www.facebook.com/pages/O-la-lart/491518827546719?ref=hl

2 σχόλια:

  1. καλημερα σας...ειναι φανταστικο καρε..πως μπορω να εχω το σχεδιο...ειναι πολυ δυσκολο να το βρεις σε καταστημα με εργοχειρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα bella ,ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια
    είναι το πιο διαδεδομένο σχέδιο,υπάρχει κ σε παραλλαγές χρωμάτων
    θα το βρεις σίγουρα στα μαγαζιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή