Πέμπτη 25 Απριλίου 2013



 ΣΤΑΜΠΩΤΌ


       Καμιά φορά βαριέμαι να μετράω.Κουτάκια,κουτάκια και πάλι κουτάκια.Έτσι αποφάσισα (πριν αρκετά χρόνια) να ξεκινήσω ένα σταμπωτό.Και επειδή δεν είναι και πολύ του γούστου μου,έκανα έτη να το τελειώσω.(το είχα ξεχάσει και σ'ένα ντουλάπι...)     
     Κατάφερα τον προηγούμενο μήνα να τελειώσω αυτό το καρέ.Και ένας από τους λόγους που καθυστέρησα,ήταν η στάμπα του.Το κακό τύπωμα του καμβά δεν βοηθάει καθόλου τη ροή του κεντήματος.Αν πάλι θελήσεις να βγάλεις εσύ την άκρη,απλά την πάτησες γιατί θα βρεθείς αλλού και θα σου πάει όλο το κέντημα λάθος.
    Όταν αποφασίσετε να κεντήσετε σταμπωτό κέντημα,να πηγαίνετε σύμφωνα με τις οδηγίες της στάμπας.Μην αλλάζετε τις διαστάσεις και τις αποστάσεις.Η αλήθεια είναι ότι στο τέλος θα έχετε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα.
   Διαλέξτε το ομορφότερο σταμπωτό κέντημα και ξεκινήστε.
Άλλωστε,κάποιος άλλος μέτρησε τα κουτάκια για σας.

Καλή επιτυχία !!!!


Για τις φίλες του Φ/Β



2 σχόλια:

  1. πολυ ομορφο σκεφτομε να κανω και εγω ενα παρομιο αλλα ειναι πολυ σκληρο υφασμα και δυσκολο στο κεντημα υπαρχει καποιος τροπος να μαλακωσει ο καμβας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ αυτό κεντάω τώρα, αλλά σε μετρητό, όχι στάμπα. Μου αρέσει πολύ γιατί τα χρώματά του είναι χαρούμενα και με κάνει να νιώθω πολύ ευχάριστα καθώς το κεντώ. Έχει πολλή δουλειά, βέβαια, και πολύ μέτρημα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή