Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΣΤΟΛΙΔΙ ΜΟΥ


      Έρχεται ο καιρός που η δουλειά σου αγγίζει κι άλλους ανθρώπους. Ανθρώπους που αγαπούν τη χειροτεχνία όπως εσύ και είναι πρόθυμοι να την προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο.Το Περιοδικό brava φιλοξενεί στο τεύχος Οκτωβρίου 2014 ένα δικό μου κέντημα με τις αναλυτικές οδηγίες για την κατασκευή του.Πέρα απ΄την περηφάνεια που νιώθω,θέλω να ευχαριστήσω το περιοδικό brava για την τιμή που μου έκανε !!!!!

    Όπως είναι λογικό,στις σελίδες του περιοδικού είναι αδύνατον να χωρέσουν όλες οι φωτο που είχα ετοιμάσει.Οι συντάκτες διάλεξαν τις πιο αντιπροσωπευτικές εδώ όμως θα σας δείξω όλο το υλικό που έχω ,για να μπορέσετε να το δείτε καλύτερα.



  






        Ξεκινήστε το κέντημα ως εξής :
   
 
     



         Και συνεχίστε σύμφωνα με τις οδηγίες που σας δίνω παρακάτω :



Ας δούμε αναλυτικά τι θα χρειαστείτε :
καμβά με χρυσοκλωστή Νο8  1 μ Χ 0,30 μ
10 μουλινέ Νο 840 DMC
20 γρ στριφτές χάντρες μακαρόνι (500 τεμ) χρώμα μπρονζέ
10 τεμ χάντρες μεγάλες χρώμα καφέ 1mm
βελόνα για κέντημα,
βελόνα για πέρασμα χάντρας,
κλωστή για χάντρες χρώμα καφέ
Φροντίστε να αγοράσετε παραπάνω χάντρες από τις οδηγίες που δίνονται.      
*Κεντήστε το μουλινέ με τριπλή κλωστή για πιο έντονο αποτέλεσμα*
*Η σταυροβελονιά είναι ανά τέσσερα κουτάκια *

    Η ανεβατή βελονιά γίνεται σύμφωνα με το πατρόν του σχεδίου και είναι ενιαία (δηλ.9 σειρές του καμβά μαζί, μια βελονιά)(7 σειρές του καμβά, μια βελονιά) κ.ο.κ.. Συνεχίστε όπως το σχέδιο για να ολοκληρώσετε πρώτα το εξωτερικό μέρος του κεντήματος.
Μη τραβάτε δυνατά την κλωστή. Τόσο όσο χρειάζεται να έρθει σε ευθεία με τον καμβά.
Ο δικός μου τρόπος είναι:
Κεντάω σε σειρές 9,7,5,3,1,3,5,7,9 κ.ο.κ. από τη μια άκρη ως την άλλη κατά μήκος του καμβά. Συνεχίζω στις διπλανές σειρές με τον ίδιο τρόπο.
Σύμφωνα πάντα με το σχέδιο, κεντήστε τρεις μεγάλες σειρές, τέσσερις μικρές και τρεις μεγάλες.. Τέλος κεντάω κατά πλάτος του καμβά, κλείνω δηλαδή τους ρόμβους. Σε μια δεύτερη ματιά, μπορείτε να δείτε ότι το κέντημα αποτελείται από συνεχόμενους ρόμβους οριζόντιους και κάθετους και έτσι σχηματίζονται τα ορθογώνια.



Στη συνέχεια κεντήστε τη σταυροβελονιά σύμφωνα με τις οδηγίες του πατρόν. *ΠΡΟΣΟΧΗ ανά τέσσερα κουτάκια* πάντα με τρεις κλωστές του μουλινέ.
Τέλος προσθέστε τις χάντρες μακαρόνι και τις μεγάλες χάντρες με την ειδική κλωστή και βελόνα για χάντρες, που μπορείτε να βρείτε σε όλα τα καταστήματα κεντημάτων, για να γεμίσετε τα πλαϊνά της σταυροβελονιάς.

Για το φινίρισμα του εργόχειρου επέλεξα δυο λεπτά σιρίτια ένα καφέ και ένα χρυσό για να κρατήσω τις αρχικές διαστάσεις και να δώσω έμφαση στις χάντρες.
     Πλύνετε το κέντημα σε χλιαρό νερό με υγρό απορρυπαντικό και σιδερώστε το ανάμεσα σε βαμβακερά πανιά με χαμηλής έντασης θερμοκρασία.(δοκιμάστε ανάμεσα σε μαξιλαροθήκες)  
    Είναι δική σας επιλογή η διάσταση του κεντήματος και το τελείωμά του. Επιλέξετε ανάμεσα σε τρέσες και λασέ για το κέντημά σας. 
      
  Μπορείτε να τροποποιήσετε το σχέδιο, να αλλάξετε τις διαστάσεις του,  το χρώμα του, τις χάντρες και να καταλήξετε σε κάτι δικό σας. Άλλωστε τα σχέδια υπάρχουν για να τα ‘’πειράζουμε’’, να μας δίνουν έμπνευση και να καταλήγουμε σε δικά μας μοναδικά αριστουργήματα.
   Σας δείχνω μια απ'τις παραλλαγές που έγιναν για να μεγαλώσει σε φάρδος το κέντημα:




Να προσέχετε τα εργόχειρά σας, είναι κομμάτι του εαυτού σας, είναι η αγάπη σας για δημιουργία που θα μείνει στο χρόνο και θα αγαπηθεί από τις επόμενες γενιές. 
     Ελπίζω να σας βοηθάω με τις αναλυτικές φωτογραφίες και οδηγίες που σας δίνω.
  
Καλή επιτυχία !!!!!

Για τις φίλες του Φ/Β

https://www.facebook.com/pages/O-la-lart/491518827546719?ref=hl


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου