Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΠΛΕΚΤΑ ΠΑΝΤΟΦΛΑΚΙΑ




       Καλή χρονιά φίλες κ φίλοι μου με ζεστά μάλλινα πλεκτά παντοφλάκια.Τι παντοφλάκια δηλαδή ? δε τα λες και μικρά Νο 40 αλλά τέλος πάντων ! Ο συνδυασμός του κρύου που έπιασε απότομα, με τις διακοπές των χριστουγέννων που είχαμε πολύ χρόνο στη διάθεσή μας,μου έδωσε την ευκαιρία για πλέξιμο. 
       Είχα αγορασμένο 100% μάλλινο νήμα για κάλτσες και το έπλεξα με βελονάκι Νο2 για να γίνει πυκνή η πλέξη.Το σχέδιο είναι πανεύκολο,πλέκουμε στην ουσία ένα μεγάλο "Τ" ,έκανα 135 αλυσίδες  και σε κάθε πόντο έριχνα ένα στηλάκι.Δηλαδή όταν τελείωσε η σειρά είχα 134 στηλάκια.Πλέκουμε 6-7 σειρές στηλάκια ,ανάλογα με το ύψος που θέλουμε να έχει.Όταν τελειώσουμε αυτό το στάδιο θα υπολογίσουμε τη "σόλα" του. Χωρίζουμε τους πόντους 50 + 34 + 50 = 134 Αφήνουμε τους πρώτους 50 πόντους και πλέκουμε μόνο τους επόμενους 34 για να σχηματιστεί το κάτω μέρος ,η "σόλα".Εάν δε θέλετε να κόψετε το νήμα,μπορείτε να πλέξετε με βουβό τους 50 πρώτους πόντους μέχρι να φτάσετε εκεί που θέλετε.Όταν τελειώσετε το πλεκτό "Τ"
 απλά το διπλώνετε και το ράβετε στα πλάγια, γυρνάτε το μέσα έξω και το παντοφλάκι σας είναι έτοιμο.Στολίστε τα με κουμπιά έτοιμα ή πλεκτά ή ότι σας αρέσει.
        Καταλαβαίνω ότι οι οδηγίες που σας δίνω είναι για πιο έμπειρες πλέκτριες,θα φροντίσω όμως να συνοδεύω τις οδηγίες μου και με βίντεο, όταν με το καλό αποκτήσω την ανάλογη τεχνολογία γι'αυτό.
       Τα παντοφλάκια είναι ιδανικά για γιόγκα και πιλάτες.Κρατούν τα πόδια μας ζεστά και δε γλιστράνε.

Δοκιμάστε τα ταλέντα σας παντού φίλες μου !! 
Καλή επιτυχία !!


Για τις φίλες του Φ/Β
https://www.facebook.com/pages/O-la-lart/491518827546719?ref=hl

2 σχόλια: